Romek Kosenkranius: Tähtsaim on uus linn tööle saada

Romek Kosenkranius
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: PP

Kuigi Pärnu linn on veel tulvil kultuuriüritusi ja rannamõnusid nautivaid turiste, annavad kohalikus meedias ilmunud sõnavõtud märku, et valimised pole enam mägede taga ja hääletuskastidelt tuleb tolm maha pühkida. Nagu Pärnu Postimeeski kirjutas: linnapea ametikoht on taas ihaldusväärne ja Pärnu valijal viinakuul valikut jätkub!

Üks suuremaid väljakutseid sügisel loodavale linnavalitsusele on uue omavalitsuse töölerakendamine. Pärast valimisi jääb selleks napp kaks kuud. Meeldigu haldusreform meile või ei, aga järgmine volikogu esindab juba Pärnu linna, Paikuse ja Audru osavalla ja ilmselt ka Tõstamaa valla elanikke.

Ühinemise puhul on äärmiselt oluline, et kogu omavalitsuse piirides saaksid elanikud endiselt kvaliteetset avalikku teenust oma kodu lähedalt, kõigi hääl kostaks liitomavalitsuse juhtideni ja oleks võrdse kaaluga. Selle tagamise eeldus on toimivad osavallakogud, kolmanda sektori esindajate kaasamine ja hästi toimivad osavallakeskused. Need tuleks paljuski mehitada praegu vallavalitsustes töötavate ametnikega, kes on kohalikule rahvale juba tuttavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles