Pärnus selguvad puuronimismeistrid

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel reedel algavad Pärnu Rannapargis Baltimaade arboristide puuronimise meistrivõistlused, kuhu on võistlema oodata pea 40 puuhooldusspetsialisti maailma eri paigust.

“Praegu on osalusest teada andnud 38 arboristi. Seltskond on rahvusvaheline: osalejad tulevad nii Eestist, Rootsist, Soomest, Leedust, Lätist, Poolast, Tšehhist kui Venemaalt. Kaks Ameerika puuronijatki tulid Pärnu, et siin ronida,” tutvustas meistrivõistluste sponsor ja organisaator, arborist Heiki Hanso.

Arboristide meistrivõistlused algavad Rannapargis reedel kell 8.30, mil tervituskõnega esineb Pärnu abilinnapea Rainer Aavik. Finaalid, kus selguvad parimad mehed ja naised, algavad laupäeval kell 9. “Tulge vaatama, kuidas arboristide töö välja näeb, üritus on kõigile tasuta. Meie vabatahtlikud saavad huvilistele selgitada puuronimise põhitõdesid. Miks mitte lasta julgematel puuronimist soovi korral proovida? Peale selle on on meil kavas palju vahvaid mänge,” loetles Hanso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles