Korralik lahing kõhuviiruse kiuste

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jagori näoilme pärast poolfinaali ütleb kõik: enesetunne ei ole just parim.
Jagori näoilme pärast poolfinaali ütleb kõik: enesetunne ei ole just parim. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Londonis kergejõustiku maailmameistrivõistlustel pakub enim kõneainet kõhuviirus, mis pärsib võistlejate tulemusi. Paljudele atleetidele on see mõjunud nii, et ei suuda võisteldagi, suur hulk pingutab, hambad ristis, haiguse kiuste – nii nagu Pärnust pärit 400 meetri tõkkejooksja Jaak-Heinrich Jagor.

“Kindlasti mõjutas see minu jooksu. Sellepärast mul need juhtmed tagakurvis välja tulidki, sest kütus ei põlenud enam nii ereda leegiga,” kommenteeris Jagor poolfinaali kulgu.

Pärnakas tegi eeljooksus tubli tulemuse, kui lõpetas selle 49,81ga ja kolmandana. Poolfinaalipilet oli taskus. “Viie punkti skaalal jooksin tugevale neljale. Alustasin normaalse tempoga, lõpusirgel oli näha, et kõik tulevad tipa-tapa koos, ja surusin pedaali põhja. Selline kalkuleeritud jooks: ei mingit täiega panemist, vaid musternäide, kuidas targalt joosta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles