Pärnus näeb kunagisi korvpallitähti

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa (esiplaanil) ja Heiko Rannula.
Aivar Kuusmaa (esiplaanil) ja Heiko Rannula. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel tuleb Pärnus taas suvine korvpalliturniir Sunset Cup, kus näeb korvpallilegende Eestist, Lätist, Leedust ja Venemaalt.

Gert Kullamäe, Aivar Kuusmaa ja Pärnu Sadama juhendaja Heiko Rannula on Pärnus Sunset Cupil ühes paadis. Mehed panevad treeneritena paika Sunseti võistkonna mängutaktika ja eks näis, kelle sõna jääb peale. Kullamäe ja Rannula astuvad isegi palliplatsile.

Sunseti pundi füüsilise ettevalmistuse juhendaja Erlend Aav ütles, et Kullamäe peaks olema eriti heas vormis. "Mees on olnud kogu suve U18 koondise treener. Julgen arvata, et füüsiline seisund on viimase kümne aasta parim," arvas Aav.

Kuusmaa haarab Sunseti tiimi peatreeneri rolli. "Tema on meil siiski kõige säravamate medalitega pärjatud treener meeskonnas, tahtmine juhendada on mehel suur, eriti kui selline materjal mängijatena võtta on. Sellel aastal pole ta veel kulda saanud," täpsustas Aav.

Peale nimetatud mängijate astuvad selles võistkonnas platsile korvpallisõpradele hästi tuntud Taavi Reigam, Marko Riis, Priit Ilver ja Heiko Rannula.

Eesti võistkondade koosseisu kuulub veel tuntud tegijaid: Ivo Saksakulm, Mait Käbin, Andrus Renter, Priit Lokutšievski, Raoul Suurorg, Toomas Liivak.

Naiste võistkondades mängivad näiteks Gerly Kostla, Kerdu Arbet-Lenear, Heila Rosenfeldt, Kai Lass, Katrin Olmari ja Sirje Kikas.

Palliplatsil näeb omaaegseid CSKA mängijaid ning Leedu ja Läti koondislasi. Leedukatest on kohal näiteks Evaldas Jocys ja Eugenijus Vaškys.

Sunset Cupil osaleb 28 võistkonda nii kodu- kui välismaalt.

Korvpallilahingud toimuvad 12. augustil 10–17 Pärnu spordihallis. Autasustatakse pühapäeval kell 12 Sunseti terrassil. Seejärel selgitatakse osavaimad välja rannamängudes: nooleviskes, rannavõrkpallis ja viskevõistluses. Laupäeva õhtul lõbutseb kogu korvpalliseltskond Sunset Clubis, kus peetakse traditsiooniline jätkupidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles