Manijalased linnainimeseks saamisest ei hooli

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manija rahvas saab poodi liinipaadiga, vallavalitsus on selleks Manni sõiduplaani pannud teisipäeval ja reedel lisareisi.
Manija rahvas saab poodi liinipaadiga, vallavalitsus on selleks Manni sõiduplaani pannud teisipäeval ja reedel lisareisi. Foto: Mailiis Ollino

Napilt neli ja pool kilomeetrit pikk ja poolteist lai – see on poolesaja hingelisega Manija saar, mille haldusreformi tõmbetuul puhub Pärnu linna külge. “Ah, mis sest arvata, üks suur jama jälle,” lööb paadiga teiste hulgas poereisile minev mees käega.

Liinipaat Mann viib kahel päeval nädalas, teisipäeva ja reede pärastlõunal laiuinimesed üle vee poereisile. Munalaiu sadama kail erendab juba Pootsi poodniku väikebuss, sellega saab kiiresti viis kilomeetrit sinna ja tagasi, sest paadimehed peavad sõiduplaanist kinni pidama. Lähima söögiostukoha külastamiseks jääb neil napilt poolteist tundi.

Kuigi kohtuveskid veel jahvatavad, on pealinnas Stenbocki majas tehtud põhimõtteline otsus liita Tõstamaa vald Pärnu linnaga, mis tähendab, et raehärrade valitsemisalasse jäävad inimtühi Sorgu ja püsiasustusega Manija saargi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles