Vana hea jäätis maitseb ikka kõige paremini

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poodide jäätisevalikust leiab midagi igale maitsele ja igas hinnaklassis.
Poodide jäätisevalikust leiab midagi igale maitsele ja igas hinnaklassis. Foto: Gertrud Alatare

Poelettidel näeb üha suuremat jäätisevalikut. Külmikurida on juba lõputu pikk, pungil odavaid ja kalleid maiuseid, ökosorbette, Eesti ja välismaa jäätiseid. Kas kõige paremini maitseb kodumaine mahejäätis või hoopis paljukiidetud välismaa oma? Mekkisime toimetuses eri tootjate vanillijäätiseid.

Esikoha saavutas jäätis Regatt oma mõnusa koorese maitse ja tekstuuriga. Regatt on eestlasi lihtsusega võlunud juba pea 40 aastat. “Sulanuna on see mõnus pehme ja kreemjas. Väga magus, aga mulle magusad asjad meeldivad,” kiitis Mailiis Ollino, kelle lemmikjäätis on tegelikult Eriti Rammus, aga kõrvuti maitstes jäi peale Regatt.

Kindlasti on poes ja laatadel pilke püüdnud eestimaised La Muu ökojäätised. Nende vanillijäätisest siiski vaimustusse ei satutud. “Sellel on justkui mingi ilmetu keemiamaitse. Ei ole rammus ega puhta maitsega,” rääkis segaduses Teet Roosaar, saamata aru, mis asja ta just sõi. Ülejäänudki proovijad ei tundnud, et tegu on vanillijäätisega. Ollino arvates oli sel isegi veidi soolane alatoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles