Kunstnike looming jõuab inimkehale

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma kehale joonistasid juba vanad Aafrika hõimud, kes kasutasid märgistusi kommunikatsioonivahendina.
Oma kehale joonistasid juba vanad Aafrika hõimud, kes kasutasid märgistusi kommunikatsioonivahendina. Foto: Mailiis Ollino

Kehale maalimine mõjub uudse ja huvitavana. Bodypaint Show’ korraldaja Geity Miilberg tahab pärnakaile ja linnakülalistele näidata, et kuigi inimkeha on püha, ei ole vaja kellelegi midagi varjata. Kehale maalitud kunst on hoopis teise hingamisega ja ärkab lausa ellu.

Oma loomingut esitleb täna Bodypaint Show’l viis kunstnikku: kaks neist Pärnust, üks New Yorgist, järgmine Floridast ja viimane Lõuna-Koreast. Võõramaalased tulid siia IN Graafika festivali raames, kuid Miilberg haaras külalistel sabast ja kutsus nad enda festivalile.

Pärnu tätoveerija Sten Savi paneb end sel üritusel kehamaalijana proovile juba kolmandat korda. “Kuna lõuendiks on elav inimene, on kogu protsess ise palju spontaansem,” jutustas Savi, kellel on plaanis maalida midagi helget, mis mõjuks õrnema ja kaunimana kui armastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles