Balti peaministrid sõitsid Kihnus külgkorvis

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti peaministrid vurasid Kihnus.
Balti peaministrid vurasid Kihnus. Foto: Mailiis Ollino

Hommikul põristavad Suaru sadama kaile neli külgkorviga mootorratast: esimest juhib Mare Mätas, ratta küljes lehvib uhkelt sinimustvalge. Teise masinaga on rivis Raili Leas ja üheksa-aastane Kai Leas, kes teeb kihnukeelseid uudiseid. Leaste sõiduk peab mahutama Läti esindajad. Kolmandat, Leedu lipuga väikesaarel traditsioonilist sõidukit juhib Marge Laarents. Viimase ratta küljes lehvib Euroopa Liidu lipp ja sellele mahutab ennast Kihnu vallavanema Ingvar Saare selja taha Pärnu Postimehe fotograaf Mailiis Ollino, korvi istub pillimees Julius Koppel.

"Tulevad!" hüüab binokliga silmapiiri uuriv mees.

Tõepoolest, merel paistev täpp kasvab aina suuremaks. See on Manija Mann, mida saadab laineid kahele poole vahtu lüües piirivalve alus. Ja siis on nad kai ääres. Esimesena ulatab terekäe ja kallistab sihtasutuse Kihnu Kultuuriruum juhatajat Mare Mätast meie peaminister Jüri Ratas. Tema järel astuvad kaile tervitama Läti peaminister Maris Kucinskis ja Leedu peaminister Saulius Skvernelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles