Kevin Saar võidutses quad'ide EM-etapil

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Euroopa meistrivõistlustel debüüdi teinud 17aastane Kevin Saar ihkab sel aastal meistritiitlit võita.
Mullu Euroopa meistrivõistlustel debüüdi teinud 17aastane Kevin Saar ihkab sel aastal meistritiitlit võita. Foto: Rauno Kais

Pärnakas Kevin Saar (Honda, Catwees Honda Racing, Pärnu Motoclub) võitis täna Lätis Stelpes kolmanda quadracer'ite Euroopa meistrivõistluste etapi.

Saar võitis nii eilse kvalifikatsiooni kui ka tänased mõlemad võistlussõidud. Tänases esimeses sõidus läks Saar kohe stardis juhtima ja kasvatas kahe ringiga edumaa viiesekundiliseks. „Siis lehvisid punased lipud ja sõit peatati – stardipuuga olid probleemid, see põrkas teise rea startijatele üles,“ ütles Saar.

Stardipuu parandamise järel anti kordusstart, mille Saar taas võitis ja sai üksinduses sõidu liidrikohal lõpetada. „Tunne oli super, sõidu lõppedes oli edu 40 sekundit," kommenteeris ta.

Saare nimel on kiireim ringiaeg 1.52,367, mis oli ülejäänud konkurentidest üle sekundi kiirem. Esimeses sõidus tuli teiseks leedulane Domantas Vaznys ja kolmandaks norralane Christopher Tvaraen (mõlemad Yamaha).  

Teiseski sõidus asus Saar kohe juhtima ja lõpetas esimesena, edu teisena lõpetanud Jani Tanhuanpää (Yamaha, Soome) ees 6,4 sekundit, kolmas oli Vaznys. Saar võitis etapi Vaznyse ja Tanhuanpää ees. Sander Parts (KTM, Valga MK) oli 14., Martin Filatov (Honda, Catwees Honda Racing, Kagu MK) 18., Kaspar Kangur (Honda, Catwees Honda Racing, Paikuse MK) 19. ja Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK) 20.

Quad'ide järgmine EM-etapp toimub juba tuleval nädalavahetusel, 18.–20. augustil Kiviõli motofestivali raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles