Lihula lillkirja festivalist tuleb Pärnumaa sündmus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula lillkirja festivalil on jutuhoos lilltikandist raamatu koostanud Urve Selberg ja Maie Roos (paremal).
Lihula lillkirja festivalil on jutuhoos lilltikandist raamatu koostanud Urve Selberg ja Maie Roos (paremal). Foto: Silvia Paluoja

Lihula lillkirja festivalil võitis võistutikkimise muhulane Meeli Kramm, kelle töö oli hindajate arvates kõige lihulapärasem ja viimistletum, tema võttis vastu ka tavakohase auhinna, käsitöökorvi.

Seitsmes Lihula lillkirja festival tõi Lihula mõisa üle 300 huvilise, nende hulgas erukindralmajor Tiiu Kera, kes Ameerika Ühendriikide lennuväe teenistusest vabanenuna on juurte järgi pühendunud Eesti tikandikunstile.

“Seekordne festival eristub varasematest ainult teema poolest, mis tuleneb rahvakunsti ja käsitöö liidu aastateemast “Tulest tulnud” ja hõlmab klaasi-, metalli-, ehtekunsti ja keraamikat. Muidu on ülesehitus nagu ikka: näitused, loengud, võistutikkimine, kontsert ja pidulik lõpetamine,” rääkis Urve Selberg, kes pärnumaalasena on innustunud aegumatust Lihula lilltikandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles