Loomaarst: Pärnus ei tasu ööpäev avatud kliinik end ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe loomakliiniku juhataja Mart Taggeli sõnutsi saavad töövälisel ajal nende kliinikust abi vaid hobused, muud loomad suunatakse kas Tallinna või Tartusse.
Pärnu Ülejõe loomakliiniku juhataja Mart Taggeli sõnutsi saavad töövälisel ajal nende kliinikust abi vaid hobused, muud loomad suunatakse kas Tallinna või Tartusse. Foto: Urmas Luik

Kuidas käituda ja kuhu pöörduda, kui pere lemmik vajab erakorralist abi öösel, nädalavahetusel, pühade ajal või muul loomakliinikute töövälisel ajal?

Pärnu Ülejõe loomakliiniku juhataja Mart Taggeli sõnade järgi saavad töövälisel ajal nende kliinikust abi vaid hobused, kelle juurde tehakse ka väljasõite. Muud loomad suunatakse edasi kas Tallinna või Tartusse. Valves on oldud ja loomale abi tagatud aga kokkuleppel, näiteks juhul, kui on oodata poegimist.

“Pärnus ei saa majanduslikel põhjustel 24/7 kliinikut pidada. Sisseseade ja personalikulud on suured ja siin ei piisa patsiente, et ettevõtmine end ära tasuks,” selgitas Taggel. “Hädaolukordi ei tule õnneks väga tihti ette, rohkem just pühade ajal, kui kõik kliinikud on mitu päeva kinni.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles