Tarmo Tamm: Seadused pole süüdi mesilaste hukkumises

Tarmo Tamm
, maaeluminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tamm.
Tarmo Tamm. Foto: PP

Mesilaste hukkumine taimekaitsevahendite väära kasutamise tõttu on kindlasti hukkamõistu väärt ja paneb küsima, mida saaks ära teha, et niisuguseid juhtumeid tulevikus vältida.

Samavõrd väär on nende juhtumite valguses luua üliemotsionaalne vastanduv üldistus põllumehest kui miljonite mesilaste ja laiemalt kogu eluslooduse hävitajast ja anda mesilaste hukkumisele tegelikkusest märksa suurem mastaap.

Olgu kohe rõhutatud, et tänavusest viiest kokku 259 mesilasperet puudutanud hukujuhtumist kolm on tingitud taimekaitsevahendite kasutamisnõuete rikkumisest. Nendest kahe puhul pole analüüsitulemused kinnitanud taimekaitsevahendite seost mesilaste hukkumisega. Silmaringi avardamise huvides olgu öeldud, et hinnanguliselt on Eestis 50 000 mesilasperet, kellest 1. mai seisuga on PRIA põllumajandusloomade registris registreeritud 27 274 mesilasperet ja 2689 mesilat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles