Piimatootmine pole Paides 33 aastat katkenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi Tere Paide tootmisosakonna juhataja Kristiina Kibe nimetab viimaste aastate suurimaks muutuseks linnapiima turule naasmise. Kõrgkuumutatud piimatooted lähevad suures osas Venemaale, mahutooted lõssipulber ja kontsentraat on paljude riikide piimatööstustele tooraineks.
Aktsiaseltsi Tere Paide tootmisosakonna juhataja Kristiina Kibe nimetab viimaste aastate suurimaks muutuseks linnapiima turule naasmise. Kõrgkuumutatud piimatooted lähevad suures osas Venemaale, mahutooted lõssipulber ja kontsentraat on paljude riikide piimatööstustele tooraineks. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tere Paide osakond on spetsialiseerunud lõssipulbri ja kontsentraadi, kõrgkuumutatud piimatoodete ja kilepiima tootmisele. Praegu kasutab osakond vaid poolt oma tootmisvõimalustest.

Alles mõni päev tagasi kuulis üks Tere Paide osakonna töötaja oma tuttava imestunud küsimust: «Töötad piimakombinaadis? Aga see seisab ju tühjana!»

Paide osakonna juhata Kristiina Kibe tunnistab, et nende tegevusest tõesti palju ei teata. Selle põhjuseks peab ta tõsiasja, et Paidest tuleb siseturule väga vähe toodangut. «Oleme mahutoodete tootja: meie pulber läheb paljudesse maailma riikidesse,» sõnas ta.


2008. aasta lõpust Tere osakonnana tegutsevas Paide piimakombinaadis selle aja jooksul suuri muudatusi ei ole tehtud. «Suurim muudatus on, et kui mingil perioodil tegime ainult UHT-piima ja pulbrit, siis nüüd oleme linnapiima turul tagasi,» ütles Kibe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles