Pärnu kinos saab näha dokumentaalfilmi tänavakassidest

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõik filmist "Kedi".
Lõik filmist "Kedi". Foto: "Kedi"

Täna linastub Pärnu Apollo kinos selleaastane hittdokumentaalfilm "Kedi", mis räägib Istanbuli tänavakassidest. Film on Eestis paljude kinosõprade südame võitnud ja sel nädalal vaatas seda kinodes üle 5000 inimese, see tegi "Kedist" tänavu vaadatuima dokumentaalfilmi kodumaistes kinodes. Nüüd avaneb pärnakatelgi võimalus osa saada karvakerade askeldamisest Istanbulis ja nende mõjust kohalikele elanikele.

"Kedi" üllatab peamiselt positiivse ja filosoofilise pilguga linnaloomade ellu. Istanbul on harukordne keskkond, kus tänavaloomad ja inimesed eksisteerivad külg külje kõrval ja osalevad vahetult üksteise elus. See linn on kasside paabel ja siin saavad nad uidata põnevaid radu pidi.

Film "Kedi" räägib Istanbuli tänavakassidest
Film "Kedi" räägib Istanbuli tänavakassidest Foto: "Kedi"

Kaameraga jälgitakse seitset kassi ja linateos viib vaataja restoranidesse, kodudesse, turule, hiirejahile, pappkastidesse, hoovidesse ja mujale. Türgi keeles tähendab "kedi" kassi ja just läbi kassi silmade avaneb nonde graatsiliste loomade olemus ja neid ümbritsevate inimeste mõttemaailm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles