Massaaži asemel matile

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meister Sander Tagu (punases) proovib seljatada Raimond Uibot. Taamal juhendab treener Gristen Heinmets ja teeb jõudu lapsevanem Riho Uibo.
Eesti meister Sander Tagu (punases) proovib seljatada Raimond Uibot. Taamal juhendab treener Gristen Heinmets ja teeb jõudu lapsevanem Riho Uibo. Foto: Urmas Luik

Öösel näen unes, et olen Vana-Roomas, kus tugevad mehemürakad maadlevad. Rahvas skandeerib ja võistlejad trotsivad verd ja higi. Üles ärkan Paikuse maadlussaalis. (Tegelikult käin vahepeal töölgi, aga see selleks.) Mind tervitavad Leo maadlusklubi treenerid Gristen Heinmets ja Harri Timberg. Samal ajal viskavad nii väikesed kui suuremad tireleid.

Uuritakse, kas tahan proovida. Timberg kaalub mu ära ja Heinmets valib välja vastase: minust 35 kilogrammi vähem kaaluva Sander Tagu. Edasi suunatakse reporter kohe maadlusringi. Kõrval madistavad jõumehed.

Kõlab käsklus: “Suruda kätt! Härra ajakirjanik versus Sander Tagu alaku!” Meile antakse kaks minutit. Minu ülesanne on saada poiss kuidagi selili. Maadleme Kreeka-Rooma ehk klassikalises stiilis, kus vastast ei tohi allpool vööd haarata. Punni ja tõmble, tiri ja tõmba, aga väikemeest pikali ei saa. 30 sekundit ja ma otseses mõttes ripun ta otsas, kops plahvatamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles