Ööturg üllatab sinimustvalge kavaga

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööturul käib kauplemine ja ühislaulmine käsikäes.
Ööturul käib kauplemine ja ühislaulmine käsikäes. Foto: Mailiis Ollino

Vahel teeb kurvaks, et öösel ei saa Pärnu linnas turule minna. Selmet haarata tanklast kabanoss, ostaks hea meelega mõnelt armsalt tädilt porgandeid. Aga täna õhtul avaneb Pärnu Vanal turu katusealusel juurviljaplatsil selleks lõpuks võimalus.

“Kuna väliturg suletakse kell 16, on plats õhtuti tühi. Tekkis mõte, et miks mitte ruumi ära kasutada ja õhtul seal mõni tore üritus korraldada,” selgitas turu peakorraldaja Helen Unt, kelle andmeil pole varem Eestis ööturgu korraldatud. “Küll ilmus veidi pärast meie algatust Facebooki samalaadse kontseptsiooniga Balti jaama ööturg, ei teagi, kas olime inspiratsiooniks või mõtlesime samal ajal ühtmoodi.”

Pärnu esimesel ööturul on tihe seos Eesti Vabariigi ja omamaiste toodetega. “Kuna taasiseseisvumispäev on pühapäeval, otsustasime ürituse pühendada oma riigile,” lausus Unt. Ööturul pakutakse kohalikke väiketootjate hõrgutisi, moose-mahlu, lihatooteid. “Arvan, et kodused koogid lähevad küll kui soojad saiad,” ennustas korraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles