Galerii: Feliks Männikov esitles sõjamälestuste raamatut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Pärnu uue kunsti muusemis Pärnu koduloolase ja tööstusajaloo tundja Feliks Männikovi raamatu "Pärnumaa teise maailmasõja aastatel: koduloolaste jutustused ja meenutused trükisõnas" esitlus. Teos on jätk 2013. aastal ilmunud käsitlusele "Pärnu teise maailmasõja aastatel".

Kodulooraamatu kaante vahele on kogutud Pärnu maakonna sõjamälestused. Suusõnalisi meenutusi ei ole varem palju kogutud ja käesolev raamat jäädvustabki peale trükisõnas ilmunu inimeste kõneldut. Korjatud mälestuste kõrval täpsustab autor oma märkustega sõjajärgsetel aastatel trükistes ilmunut.

Männikov on kogunud koduloolaste mälestusi aastatest 1941–1945 ja võrrelnud neid sõjasündmuste eri käsitlustega. Lisaväärtust annavad raamatule autori kirja pandud kodukohamuistendid, mida võib lugeda sõjajuttude vahele.

Esitlusel rääkis Männikov raamatu saamisloost ja meenutas poisikesena läbielatut, samuti pajatasid oma lugusid kohalikud koduloouurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles