Kohalik otsib ajaviidet, puhkaja väärtkirjandust

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakad tulevad sageli raamatukogust teoseid otsima saadetest kuuldud soovituste põhjal, nooremad lugejad küsivad noorteromaane aga juba enne, kui need inglise keelest eesti keelde tõlkida jõutakse.
Eakad tulevad sageli raamatukogust teoseid otsima saadetest kuuldud soovituste põhjal, nooremad lugejad küsivad noorteromaane aga juba enne, kui need inglise keelest eesti keelde tõlkida jõutakse. Foto: Ants Liigus

Pärnakas eelistab suvisel ajal põnevikku ja armastuslugu. Puhkaja tuleb linna keskraamatukogu juhtspetsialisti Kadi Taremaa sõnutsi raamatukokku nimekirjaga, mis sisaldab pigem väärtkirjandust. “Paljud loevad seda, mida talvel polnud aega lugeda,” selgitab raamatukogu turundusjuht Krista Visas.

Nagu Pärnu tänavatele ja söögikohtadesse satub raamatukokkugi suvel palju külalisi. Nii neid, kes tulevad Moskvast kolmeks kuuks puhkama, kui siseturiste Tallinnast. Lugemist ei jäta kohalikudki.

“Rannahooajal käib suurem mass hommikul ja pärast lõunat,” räägib Visas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles