Lauri Luur: Planeering raudteele peatusi ei ehita

Lauri Luur
, Pärnumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Luur
Lauri Luur Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Rail Balticu ootuses ei ole otstarbekas enam Lelle–Pärnu lõiku lisainvesteeringuid teha – nii kõlasid Pärnumaa omavalitsusjuhtide arvamused 2016. aasta oktoobrinõupidamisel. Nii tehti vastavasisuline avaldus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ja sündis otsus raudteelõik sulgeda.

Arusaadavatel põhjustel oli selline asjade käik osale omavalitsusjuhtidest (eelkõige Vändra, Tori ja Tootsi omadele) pisut ootamatu, kuid nagu minister Kadri Simsongi oma 8. augusti artiklis kirjutas: riigi rahakott ei ole kummist ja langetatavad otsused peavad andma suurt lisandväärtust. Eraldi võetuna on Lelle–Pärnu raudteelõigu sulgemine loomulikult halb uudis, sest kannatajad on olemas. Paratamatult ei saa aga kõnealuse juhtumi puhul ainult sellele lõigule keskenduda. Mõistlik on vaadata pikemalt ette.

Kas riiklikud taristuinvesteeringud peaksid olema tehtud kümne või vähemasti 50aastase perspektiiviga? Omavalitsusjuhtidele oli ennegi selge, et Rail Balticuga lõpeb raudteeliiklus Lelle–Pärnu vanal lõigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles