Galerii: Vutinaised tegid vaatamata kaotusele hea mängu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus toimuval UEFA naiste meistrite liiga alagrupiturniiril kaotas Pärnu jalgpalliklubi naiskond 0:0 lõppenud poolaja järel Belgia meistrile Standard de Liege’le 0:2.

Pärnu tegi suurepärase esimese poolaja, hoides vastaste rünnakud kindlalt kontrolli all. Belgia meistrid tegid avapoolajal kuus pealelööki, millest vaid üks läks Pärnu väravaraamide vahele. 

Teisel poolajal tegid Standard de Liege’i naised mängujoonises korrektuure ja võtsid mängu enda kontrolli alla. 

Kohtumise esimene värav sündis 56. minutil, kui Liege mängija Karlijn Knapen kõmmutas palli pea 30meetrilt Pärnu väravavahi Elis Meetua näppudest lati alla. 

Teine värav sündis 69. minutil, kui Pärnu väravavõrku sahistas Noemie Gelders. 

81. minutil teenis Liege naiskond penalti, mida asus lööma teise värava autor Gelders. Karistuslöökide spetsialist lõi palli posti, kuid oli tagasipõrkunud pallil esimesena jaol, lüües palli väravasse. Belgia naised jõudsid juba juubeldada, kuid rõõmupeo rikkus kohtunik, kes tühistas värava, kuna ükski teine mängija ei jõudnud palli pärast penaltilööki puutuda.

Kohtumine lõppes Belgia naiste 2:0 paremusega.

Pärnu kapten Anastassia Morkovkina sõnas mängu järel, et teda valdavad suurepärased emotsioonid. „See mäng oli kui võit meie jaoks, aga samas mõistan, et kaotasime. See töö, mida tüdrukud proffide vastu tegid, on suurepärane, olen väga õnnelik,“ sõnas kapten. 

Morkovkina kinnitas, et kodupublik andis kõvasti jõudu juurde ja ta on oma võistkonna üle uhke. „Ma arvan, et belglased ei uskunud, et me neile vastu hakkame. Nad ei oodanud meie poolt sellist mängu. Suutsime palli hoida ja ei andnud seda lihtsalt ära. Kaitsemängijad tegid head tööd,“ kiitis kapten, kes tunnistas, et järgmine mäng Ajaxi vastu tuleb küll raske, kuid mängule minnakse hea emotsiooniga.

Ka naiskonna treener Jüri Saar jäi mänguga rahule. „Esimese poolajaga saame väga rahul olla, olime mängus sees. Teisel poolajal teadsime, et nad hakkavad survet tegema. Saan tüdrukuid vaid kiita, keegi ei andnud alla ja naised tegid, mida suutsid. Loll on kiita, kui kaotame, aga klubide tase on lihtsalt niivõrd erinev,“ rääkis Saar.

Treener kinnitas, et nüüd on tähtis mängust taastuda. „Homme hommikul teeme kerge spaa ja õhtul juba treenime, et reedel Ajaxile vastu astuda," sõnas Saar.

Pärnu järgmine kohtumine toimub reedel, kui Pärnu Rannastaadionil minnakse kell 18 vastamisi AFC Ajaxiga, kes esimeses mängus alistas Riia jalgpallikooli 6:0.

Mängu eel:
Standard de Liege’i naiskond on mitmekordne Belgia meister, olles selle tiitli võitnud 20 korda. Aastatel 2012–2015 mängiti Belgia ja Hollandi klubide ühisliigas, kus kahel korral saadi üldarvestuses teine koht ja pälviti parima Belgia klubi tiitel. 2015. aastal tuli liigavõitki. Belgia klubi tippsaavutus meistrite liigas on nagu Pärnul seni 32 parema naiskonna hulka jõudmine.

Mängu eel sõnas PJK naiskonna kapten Anastassia Morkovkina, et klubil on suur au korraldada sellist turniiri. „Oleme siiralt uhked, et saame esindada oma riiki Pärnu jalgpalliklubi nime alt. Nagu juba teada, siis loosiõnne meil ei olnud, kuid see ei kustuta meie iseloomu, tahtejõudu ega siiani omandatud oskusi. Vastased on maailmaklassist, kuid sellest hoolimata soovime me näidata kodupublikule oma parimat esitlust. Tulgu, mis tulema peab kuid meie anname igal mängul oma parima ning loodame siiralt, et kodupublik toetab meid nii heas kui halvas,“ rääkis Morkovkina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles