Festivaliorkester viis Pärnu maailmakaardile

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia tippviiuldaja Lisa Batiashvili tegi Eesti Festivaliorkestri ja Paavo Järviga Pärnust kaasa esimese välisturnee.
Gruusia tippviiuldaja Lisa Batiashvili tegi Eesti Festivaliorkestri ja Paavo Järviga Pärnust kaasa esimese välisturnee. Foto: Kaupo Kikkas

Kui Eesti Festivaliorkester (EFO) täpselt nädal tagasi Pärnus kohvreid pakkis, et minna pärast muusikafestivali oma esimesele seitsme päeva pikkusele välisturneele, muheles Pariisist Tokyoni muusikaelu hästi tundev Paavo Järvi silmade särades, et ta pole tükk aega nii head orkestrit juhatanud.

Järvi poolt Eesti ja muu maailma tippmuusikutest komplekteeritud EFO-le on iseloomulik, et igal aastal selle koosseis mõnevõrra muutub, sest samad inimesed ei saa alati oma koduorkestri või pere juurest nädalaks või paariks Pärnu tulla.

“Enne tänavust festivali sellise koosseisuga orkestrit veel ei olnud. Oleme vaid nädal aega koos harjutanud, aga kõik on jube andekad, võimekad ja nii entusiastlikud, et see on nakkav. Pärnu muusikafestivali ajal jõudis festivaliorkester oma kõige esimese väliskontserdi anda Lätis Jurmalas, nüüd sõideti esimest korda läbi Põhjamaade olulisemad suvefestivalid Soomes, Taanis ja Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles