Pildid: Suigu ülesõidul hukkus rongi ja sõiduki kokkupõrkes kaks inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kella 20.15 aegu sai Tori vallas reguleerimata Suigu ülesõidul sõiduauto Peugeot rongilt löögi. Õnnetuses hukkus kaks autos olnud naist, kes olid Soome Vabariigi kodanikud.

Täna hommikuks oli selgunud, et õnnetuses hukkusid roolis olnud 23aastane naine ja autos kaasreisijana viibinud 26aastane naine. Politsei teatel polnud hukkunud naised Pärnumaa elanikud. "Õnnetuse põhjus pole veel selgunud," sõnas Lääne prefektuuri pressiesindaja Andra Jundas.

Lääne prefektuuri pressiteenistuse esmastel andmetel sõitis Suigu poolt tulnud sõiduauto ette Tallinnast Pärnu suunas liikunud reisirongile. Rongijuht märkas küll ülesõidukohale lähenenud sõiduautot, andis mitu korda signaali ja pidurdas, kuid rongi polnud võimalik nii kiiresti peatada. 

Foto: Mailiis Ollino

Rong sai pidama ülesõidukohast sadakond meetrit Pärnu pool. Autos olnud naised hukkusid õnnetuskohal ja nende isikud on veel tuvastamisel.

Kella 21.30 aegu hakati rongi puksiiriga tagasi nihutama, et autot rongi põhja alt kätte saada.

Kuna puksiirauto ei pääsenud rööpaid pidi vrakile ligi, organiseerisid operatiivteenistujad kohale traktori.

Foto: Mailiis Ollino

Õnnetuspaigal olnud Pärnu Postimehe fotograaf Mailiis Ollino kinnitas umbes tund pärast juhtunut, et nähtavus on ülesõidukohas hea. "Mõlemale poole raudteele näeb autojuht väga hästi," ütles ta.

Lääne prefektuuri operatiivjuht Margus Sass nentis, et tegemist on äärmiselt traagilise juhtumiga. Tema väitel on praegu veel vara rääkida õnnetuse põhjustest, kuid kohapeale sõitnud patrullpolitseinikud ja uurijad töötavad selle nimel, et täpsed asjaolud välja selgitada.

Praegu on teada, et õnnetus juhtus remonditaval kruuskattega teelõigul, kus maksimaalne lubatud kiirus on 70 kilomeetrit tunnis. Raudteeülesõidukoht asub hea nähtavusega ja sirgel teelõigul. Õnnetuse ajal oli väljas veel valge.

Foto: Mailiis Ollino

Rongireisijatele kutsuti sihtpunkti jõudmiseks järele buss. Rongis ükski inimene viga ei saanud. Rongiliiklus oli täna keskpäeval veel suletud.

Ehkki pärast õnnetust oli liiklus Are–Suigu maantee 13,4. kilomeetril häiritud ja seda reguleeris politsei, on see maanteeameti teatel nüüdseks taastatud.

Foto: Mailiis Ollino

Liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks algatas Lääne prefektuur kriminaalmenetluse, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles