Kalamehe laupäeval valitakse parim õunakook

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale koogi söömise saab Kalamehe laupäeval kooke ise valmistada.
Peale koogi söömise saab Kalamehe laupäeval kooke ise valmistada. Foto: Urmas Luik

Laupäeval, 9. septembril toimub Pärnus juba viies Kalamehe laupäev. Peale kohvikute, täikade, töötubade ja kultuurikava korraldatakse õunakoogivõistluski.

“MTÜ Kalamehe Kvartali korraldatud Kalamehe laupäevale on kõik oodatud,” rääkis kogukonnapäeva üks korraldajaid Andra Kalda. “Neil, kes soovivad õunakoogivõistlusel osaleda, ei ole vaja teha muud kui otsida välja oma lemmikkoogi retsept, küpsetada kook valmis ja tuua see 9. septembril kella 13ks Kalamehe tänavale pikale lauale ja jääda pöialt hoidma, et just see oleks maitsjate lemmik,” rääkis Kalda. Parima koogi valib välja žürii. Võitja saab endale auhinnaks vahva kasutatud retrojalgratta ja kotitäie küpsetamismaterjali taluturult. Samuti pakub võidukooki oma menüüs iga päev kuni õunahooaja lõpuni Pärnu Keskuse taluturg.

“Kõik võistlusel osalevad koogid paneme sümboolse hinnaga müüki õunakoogilaual. Tulu läheb piirkonnas asuva Pilli pargi arendamiseks,” lisas korraldaja Liis Luik. Kookide seast valib oma lemmiku ka rahvas ja seda küpsetist ootab samuti auhind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles