Massaaži asemel matile

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Vilja istub oma kitsukeses toas ja mõtleb: “Vähemalt oma!” Alles hiljuti oli ta selles köögiga toas üüriline, suutis aga soovitud summa kokku kraapida ja ostis ära. Kunagine luksuslik korter läks tütrepere laenu katteks pangale.

52aastane Vilja on hakkaja naine. Kõva sõna ja kindla meelega. Aga kui asi puudutab ta ainsat tütart, keda ta üksi kasvatas, sulab Vilja kui vaha. Ühel päeval, kui ta töölt tuli – Vilja töötab masseerijana – ootas tütar teda ees. Tütrel oli korteri võti. Ootas, silmad punased ja nina ka.

Vilja kuulis, miks väimehe äri enam ei õitse. Hädasti olevat nüüd laenu vaja, aga tagatiseks pole noortel pangale midagi pakkuda. Kui ema söandaks riskida … Väimehe isa oli end aasta tagasi üles poonud ja jätnud perele vaid võlad. “Sina oled ainus, kes aidata saab,” nuuksus tütar. Viljal kukkusid käed sülle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles