Tähtede mäng

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Terve nädala oleme lugejaid piinanud pealkirjadega, kus täheühendid POL, PEAK, SAPA. Esimene neist laguneb, teise puhul korraldatakse matuseid ja kolmas alles sündis.

Kõik need suurtähtlühendid viitavad omavalitsuste koostööle meie maakonnas. Purunemine, elukaare lõpp, uus algus osutavad aga keerulisele ajale. Kui need kaks liita, saame võrdusmärgi taha kirjutada: omavalitsuste koostöö elab üle muutuste perioodi. Just “elab üle” selle väljendi kriisile viitavas tähenduses. Muutusi võib ju võtta positiivseltki, võimalusena teha paremini. Ent õhinat ei paista.

On tunda hoopis pinget, teki ühele ja teisele poole tirimist. Selle eest hoiatas juba veebruaris üks haldusreformi konsultantidest Pärnumaal Rivo Noorkõiv. Tsitaat temaga tehtud intervjuust: “Omavalitsustel tuleb leida lahendused, kuidas korraldada maakonnas ühistransport, anda tõuge majanduskasvuks ja luua võimekus pikaajalise arengu kavandamiseks. Mul on selle üle hea meel, et Pärnumaa omavalitsuste liit on võtnud südameasjaks leida parim viis, kuidas tulevikus ühiselt toimetada. Ärme unusta, et haldusreform toob Lääneranna valla koosseisus Pärnu maakonda kaks Läänemaa omavalitsust. Tähtis on, et omavalitsused arutaksid, kuidas Pärnumaad koos paremaks muuta. Pole mõtet üritada üksteiselt tekki rebida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles