Uduvere muutus turvalisuse mänguplatsiks (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uduveres toimub täna võistlusmäng „Turvaline küla”, seepärast on asulas hommikust peale liikvel olnud politsei- ja päästeautod, askeldanud kaitseliitlased, pommirühm ja häirekeskuse töötajad ning toimekalt manitsetud rongi läbi laskma, kuigi Pärnu-Jaagupi alevi sellesse ossa raudteerööpad ei ulatu.

Pärnumaa Kodukandi ja Pärnu politseijaoskonna koostöös korraldatud harivas ja teadmisi kinnistavas võistlusmängus osalesid maakonna 13 küla esindused. Võistkonnad marssisid Uduvere külaplatsile lippude lehvides. Neid tervitasid Eesti külaliikumise Kodukant juhatuse esimees Krista Habakukk ja Pärnu maavanem Kalev Kaljuste, kelle sõnade kohaselt on selline üritus eeskujuks lastelegi.

Võistlejad läbisid 15 kontrollpunkti, kus ette antud ülesanded nõudsid tähelepanu, keskendumist, teadmisi ja oskusi. Näiteks esmaabi andmisel, kui simuleeriti kahe kannatanu ja ühe hukkunuga liiklusõnnetust, tõi iga vale liigutus võistkonnale miinuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles