Manija süda tuksub saarekeskuses

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täkulaiu sadamast majakani Manijat läbiva tee äärde jääb suarõkeskus, mille juhataja Svea Aavik tervitab külastajaid lahkelt maja ees.
Täkulaiu sadamast majakani Manijat läbiva tee äärde jääb suarõkeskus, mille juhataja Svea Aavik tervitab külastajaid lahkelt maja ees. Foto: Mailiis Ollino

Täkulaiu sadamas jalad maha saanut viib ainus Manilaidu läbiv otsetee saarekeskuseni, kus on nõupidamiste ja peosaal, muuseuminurk, hulk Pärnumaa suuruselt teist saart tutvustavaid trükiseid ja käsitöötuba, kus lõksuvad teljed.

Telgede taga istub Manõja suarõkeskuse juhataja Svea Aavik, kes kasutab vaba aega kördikangale pikkust andes. Seitse värvi triipe vormub hoogsalt mustriks, süstik käib kärmelt nagu põlise kangakuduja käes. Sibulakoortega on värvitud kollast tooni villane lõng. Õige punase asemel tuli poevärviga oranž, kuni värvija tabas, mida on tarvis lisada, et tulemus jääks ehe. Esiemade kogemus ütleb, et õige kördipunase saab kollaseõielise madara juurtest.

Kasõ talu pererahvas Svea Aavik ja Mark Soosaar peavad lambaid, kelle villa vahetades saabki ehtsat lambavillast lõnga. Sellist, mis on soe ja ihusõbralik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles