Iga viies on proovinud äri alustada

Kati Voomets
, rahaasjade teabekeskuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Swedbanki rahaasjade teabekeskuse uuringu põhjal selgus, et 42 protsenti eestimaalastest teenis viimase aasta jooksul põhisissetuleku kõrval lisatulu. Võrdluses Läti ja Leeduga asuvad Eesti inimesed lisasissetuleku poolest täpselt keskel.

Kui Leedus teenis lisatulu üle poole elanikest, siis Lätis teenis lisaraha veidi üle kolmandiku. Populaarsemad lisaraha teenimise viisid olid Eestis, Lätis ja Leedus vabakutselisena eri teenuste osutamine, nagu näiteks veebilehtede kujundamine, tekstide tõlkimine, muusika esitamine, pildistamine, majapidamistööde tegemine (koristamine, remonditööd ja laste hoidmine).

Lisaraha teenimise põhjused olid kõigis kolmes riigis samad: vajadus suurema sissetuleku järele, soov muuta tööaega ja -kohta paindlikumaks ja ennast teostada. Kui Eestis toodi lisatulu teenimise peamiseks takistuseks ajapuudust, siis Lätis ja Leedus oli esikohal hoopis ebaselge seadusloome, maksud ja bürokraatia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles