Juhtkiri: Välikohvikutega suvepealinn

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimees tervitab soosivat suhtumist suvekohvikutesse ja liikluskomisjoni ettepanekut linnavalitsusele luua suveks paari parkla asemele tingimused välikohvikute avamiseks. Pärnu on just sellise suurusega linn, kus tingimata ei pea igasse treppi sõitma autoga. Olgu nii linlastele kui kaugemalt tulijatele jalgsikäimise ja avastamisrõõmu: näe, mis siin on avatud!

Uute suviste istumiskohtade avamine elavdab konkurentsi toitlustuses ja võiks avaldada soodsat mõju teeninduskultuurile.

Ühtlasi oleme seda meelt, et linnavõim ei peaks üleliia reglementeerima suviste välikohvikute väljanägemist, selle asemel tasuks rohkem usaldada ettevõtjate ilumeelt ja maitset.

Lõppkokkuvõttes määrab suvise söögi- ja joogikoha edukuse kliendirohkus. Isegi pikaajaliste välikohvikute ja Bier Garten’ite kogemustega linnades ei osata täpselt öelda, miks kaks kõrvuti suveasutust on eri täitumusega: üks klientidest pungil ja teine tühjapoolne.

Õigupoolest peaksid terrassid olema juba avatud, sest tavaliselt võib 15. aprillist arvestada hooaja algusega, kui inimesed eelistavad istuda sooja kevadpäikese käes.

Kui kõik välikohvikud, eriti kesklinnas, teoks saavad, on toitlustajatel võimalik näidata koostöötahet mitmesuguste kultuuriürituste ühisrahastamisel.

Eeldades, et suvi tuleb kõigi loodusmärkide kohaselt sooja- ja päikeserohke, peaks välikohvikute pidamine olema kindel võit. Muidugi vaid siis, kui hindadega lolliks ei minda ja neid taevasse ei põrutata. Siiski võib loota, et mõistus jääb peale, sest kogenud toitlustajad teavad, et Pärnu suvekülalised on küllaltki hinnatundlikud.

Edukat hooaega kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles