Mükoloog: Seente tippaeg on käes

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna ettevõtmine on alles lapsekingades, antakse puuvilju üle Herdis Elmendi garaažis.
Kuna ettevõtmine on alles lapsekingades, antakse puuvilju üle Herdis Elmendi garaažis. Foto: Urmas Luik

“Kõik tuleb õigel ajal. Juba mitu kuud on käinud jutud, et seeni ei tule ja on hiljaks jäänud. Tulevad küll! Siis, kui on õige aeg,” lükkab seeneteadlane Külli Kalamees-Pani ümber kuuldused kehvast seeneaastast. “Seente tippaeg on käes, minge metsa ja veenduge ise!”

Kukeseeneaeg algab teadlase jutu järgi tavaliselt juuli keskel ja kestab hilissügiseni. Olukord, kus mõnes paigas korjati neid juba juunis, ei ole siiski tavapärane. “Inimesed tahavad aina varem ja kiiremini,” nentis ta.

Riigimetsa majandamise keskuse looduskeskuse juhataja ja seeneretkede korraldaja Küllike Sisaski hinnangul on seeni sel aastal täitsa palju. Ta usub, et kui veel vihma tuleb, paraneb seis veel. “Kukeseeni on päris kõvasti, pilvikuidki olen saanud,” rääkis ta. “Kurta küll ei saa: kes otsib, see leiab. Tühja korviga ei pea metsast tulema.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles