Galerii: Koidula muuseumi aias lõigati otra ja kuulutati uudist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sümboolselt lõigati tänasel ja ühtlasi eelviimasel „Säärase mulgi ehk Sada vakka tangusoola“ etendusel Pärnus Koidula muuseumi aias maha oder, mis külvati 31. mail.

„Mida külvad, seda lõikad! Ja külvad jälle! Ehk selle sündmusega kuulutati välja järgmise suve „Säärase mulgi“ etendused,” sõnas Endla kommunikatsioonijuht Hedi-Liis Toome. Publiku hulgas ülimenukaks osutunud lavastust mängitakse 2018. aasta juulis kümme korda.

Kevadel külvas Koidula näidendis nii õnne kui õnnetust toova teravilja aednik Mart Ruumet. Mahapandud oder on üks 100st Eesti Vabariigi sünnipäevaks külvatud viljaparmasest. „Midagi muud ei sobinudki siia ju istuda. Oder on ju lavastuse üks rekvisiitidest,“ seletab Ruumet odra külvamise põhjusi. „Ja odra vahel kasvama hakanud kassitapp on samuti sümboolne – nii nagu „Säärase mulgi“ lavastuses ei ole ainult puhtalt head või halvad tegelased, pole kassitapp üdini halb,“ rääkis Ruumet.

Vilja lõikas Kurgjal Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis töötav Alar Kuulme. Koidula ajastule kohaselt võttis ta vilja sirbiga. „Kuna vihm on vilja maha peksnud ja see on umbrohtu täis,  võtab selle 4x4meetriselt põllult vilja sirbiga lõikamine umbes kolm tundi,“ hindas Kuulme oma tööpõldu. „Nüüd tuleks see vili kuivama panna, siis saab järgmisel aastal seda külvata küll."

Kindel on see, et vilja saab külvata järgmisel kevadelgi, sest lavastust mängitakse tuleval suvel taas. „Nüüdseks oleme andnud 14 etendust 16st ja vaatamas on käinud peaaegu 6200 inimest. Kuna kaks viimastki kaks etendust on välja müüdud, tuleb külastajaid kokku umbes 7000,“ selgitas Toome. „Just suurest publikuhuvist ja näitlejate mängulustist tingituna oleme otsustanud mängida lavastust tuleval suvelgi.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles