Galerii: Politsei alustab uue tsikliga patrullimist

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu pätid ei pääse enam põgenema, sest linna korrakaitsjad said enda kasutusse tsikli Yamaha FJR 1300a, mis on võimsam ja kiirem kui varem kasutatud mootorratas.

Kas uue masinaga on pätte parem püüda? “Kas just parem, aga kindlasti mugavam,” arvas Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinik Vaiko Kivi. Eile Tallinnast tsikli toonud politseinik pidas sõitu mõnusaks. “Kiirushoidik ja hea iste tegid teel kulgemise nauditavaks.” Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseiniku Priit Pauluse sõnutsi võtab äsja soetatud mootorratas eelmisest vähem kütust. 360 kilogrammi kaaluvale Yamahale on peale ehitatud vilkurid ja sülearvutikoht.

248kilomeetrist tunnikiirust saavutavat mootorratast valmistati Tallinna Yamaha tehases kolm kuud. Nii Kivi kui ka Paulus kinnitasid, et andsid tehasele pidevalt tagasisidet ja nõuandeid.

“Kui varem oli meil kasutuses tavaline tsikkel, mis kohandati politseile sobivaks, on see otse tehasest tulnud politseitsikkel,” kommenteeris Paulus.

Yamahat hakatakse eelkõige kasutama liiklusjärelevalves, eriti maanteedel. Mootorratas võimaldab kiiremat reageerimistki. “Saame kiiremini ligi rahvarohketele kohtadele ja parkidele. Samuti on hõlbus liigelda rannapromenaadil,” selgitas Paulus.

Eelmine masin Suzuki Bandit oli 2008. aastast. Kivi kinnitusel läbiti sellega 81 000 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles