Kahe silla jooksule on oodata rekordarv osalejaid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mullu liikus rahvaspordiüritusel 3685 spordisõpra, siis tänavu loodetakse ületada 4000 piir.
Kui mullu liikus rahvaspordiüritusel 3685 spordisõpra, siis tänavu loodetakse ületada 4000 piir. Foto: Urmas Luik

Sõudmise olümpiahõbe Jüri Jaanson tundis 2001. aastal muret, kuidas saaks Pärnu jõe kahe silla vahele jäävaid kallasradu korda teha. Nii tekkiski tal mõttekaaslastega idee korraldada omanimeline jooks, mille abil tõmmata tähelepanu ja üles vuntsida meie jõeäärsed alad. Nüüdseks on mõlemad kaldad tervenisti läbitavad ja veekoguäärsed kergliiklusteed väga populaarsed liikumisharrastajate hulgas.

17. kahe silla jooks toob sel nädalavahetusel kokku ligikaudu 4000 spordisõpra. Kümnekilomeetrisel põhidistantsil näeb Londoni maailmameistrivõistlustel võistelnud Eesti maratonitippe Roman Fostit ja Tiidrek Nurmet. Keeniast saabub varemgi Pärnus võidutsenud Ibrahim Mukunga Wachira.

Nii Fosti kui Nurme rõhutavad, et tulevad suvepealinna tugeva vormi pealt ja hinnaalandust enesele ei luba. Pärnakas Fosti peab kodusel jooksul tugevamateks konkurentideks just Nurmet ja Mukungat. “Rajale lähen eesmärgiga pakkuda kodulinna publikule häid emotsioone: pean silmas isikliku rekordi parandamist või põnevat lõpplahendust,” kinnitas Fosti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles