Noorte etteaste jõudis Hiina televisiooni

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte muusikute sõnutsi tehti Hiinas neist sama palju pilte kui pandadest.
Noorte muusikute sõnutsi tehti Hiinas neist sama palju pilte kui pandadest. Foto: Kirsi Ansper

Pärnu noored bändist Steps to Synapse läbisid augustis elu pikima teekonna: koduste roheliste pärnade alt sõideti mööda Tallinna maanteed pealinna, kust tagasihoidlikust Lennart Meri lennujaamast jõuti Helsingi kaudu üheksatunnise lennuga suursugusesse Hong Kongi. Bassist Karl Birnbaum rääkis Pärnu Postimehele oma esimesest lennureisist, keelatud templist, soojast vastuvõtust ja õppetundidest.

Kust tuli pakkumine Hiinas esineda?

See tuli meile ootamatult. Salvestasime stuudios plaati, kui äkki helistas kitarrist Ivole Kristjan Kaasik ja küsis, kas tahaksime Chengdu Youth Music Festivalil Hiinas üles astuda, esindades Tallinna linnavalitsust. Alguses olime väga segaduses ja üllatunud. Olime väga õnnelikud, aga kohati skeptilised – see tundus võimatu. Viimane kahtlus kadus Hong Kongi lennujaamas, kui saime aru, et tagasiteed enam ei ole. Me pole vist mitte kunagi reisi pärast nii ärevil olnud. See on parim tunne maailmas, kui muusika annab võimaluse reisida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles