Tunnustage eakate elu edendajaid konkursil „Aastad täis sära ja väärikust”

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60+festival
60+festival Foto: Ardi Truija

Kaheksandat korda toimuv konkurss „Aastad täis sära ja väärikust” ootab eakate inimestega seotud säravaid algatusi ja ideid, et tunnustada neid vääriliste auhindadega. Ettepanekute laekumise tähtaeg on 15. september 2017.

Parimad teod ja algatused pärjatakse auhindadega 60+ festivalil Tallinnas Salme kultuurikeskuses.

2017. aastal mittetulundusühingu Eakate festival ja ajakirja 60+ korraldatav festival kannab motot „Jagades teadmisi, ühendame põlvkondiˮ.

"Konkursi eesmärk on tunnustada positiivseid tegusid, mis tehtud eakatele mõeldes või eakailt endilt kogukonnale, kuid on teenimatult märkamata või suisa tähelepanuta jäänud," kinnitas festivali korraldava ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla.

Konkursi kategooriad on:

1) eakalt kogukonnale,

2) eakalt järeltulijale,

3) eakad kui kultuurikandjad,

4) tegu eakale ja

5) elutöö auhind.

Rohtla lisas, et näiteks on see konkurss hea võimalus öelda tänusõna vanaemadele-vanaisadele, kes peale oma järeltulijate nende sõpradelegi teadmisi jagavad. „Elukäigud on väga erinevad ja tunnustamist väärivad need, kes oma elukogemust ja -tarkust soovivad jagada, see pole lihtne ettevõtmine, aga seda enam tänuväärne, mida mõistetakse aastaid hiljem,ˮ selgitas ta.

Rohtla julgustas inimesi oma ettepanekuid saatma ka siis, kui mõne tubli inimese ettevõtmine ühegi konkursi kategooria alla justkui ei sobiks. „Iga tegu, mis on eaka elu paremaks muutnud, on tunnustamist väärt. „Aastad täis sära ja väärikustˮ sobib selleks imehästi,ˮ kinnitas ta.

Konkursil osalemiseks tuleb saata kirjeldus meiliaadressil info@60plussfestival.ee või posti teel Ajakiri 60+, Tartu 8, 71020 Viljandi.

Kirjelduse pikkus on maksimaalselt üks lehekülg. Lisada võib kuni kolm fotot. Kindlasti tuleb ära märkida saatja kontaktandmed: nimi, aadress, telefon, e-post. Tööde saatmise tähtaeg on 15. september 2017. Arvesse lähevad 2016.−2017. aasta jooksul tehtud teod.

60+ festival on väga populaarne kokkusaamiskoht, seetõttu tasub tasuta kutse Apothekast ja eriprogrammi pilet Eesti Meedia klienditeenindusest juba varakult soetada, möödunud aastal külastas festivali üle 4500 inimese.

Festivali täpne programm avaldatakse septembri keskel.

Festivali korraldavad ajakiri 60+ ja MTÜ Eakate festival, toetavad Apotheka apteegikett, Tallinna linnavalitsus ja Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet, Corega, TENA ja Voltaren.

Vaadake lähemalt: www.60plussfestival.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles