Paikuse põhikooli lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Aeg kaks aastakümmet tagasi oli Pärnumaa haridusmaastikul tähenduslik. Tööd alustas toonase nimega väike vabakool, millest oli juttu nädala eest, aga samuti teinegi erakool: Laine Mägi tantsukool. Üks kool alustas õppeaastat päris oma majas ja see oli Paikuse põhikool – maakonna noorim ja suurim. Direktor Aare Külaots parandab hiljem, et tegemist on riigi suurima maapõhikooliga, kus õpib 533 õpilast.

1. septembril 1997 jäeti hüvasti vana majaga ja C. R. Jakobsoni juhtimisel ja pasunakoori saatel mindi uue maja avamisele. Paikuse põhikooli õppeaasta algas EPT (Eesti põllumajandustehnika, toim) kontorist kooliks ümber ehitatud hoones.

Vallavanem Kuno Erkmann ütles sel puhul, et olemas on vorm, kuhu sisu valada. Vallajuht möönis, et õppekorpus sai küll kena, aga mööbel on klassiruumides vanast koolist kaasa võetud ja Soome sõprusvalla kingitud. Arvutiklass oli päris lage, vaid juhtmed olid põrandal püsti, sest ehitustööd veel jätkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles