Anu Jürisson: Venitame suve ise pikemaks

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Jürisson.
Anu Jürisson. Foto: PP

Olgugi praegu aktuaalne arutleda selle üle, kas lapsed peaks juba augustis kooli saatma, tunnen ma, et nagu igal aastal sajab ootamatult maha esimene lumi (kui üldse sajab), jõuab alati järsku kätte 1. septembergi. Kalendrisuvi ei ole ju veel läbi, Gismeteo.com lubab kogu kuuks üpris sooja ilma, kuid muinastulede ööga pandi punkt sellesuvistele rannaskäimistele ja seljataha jäi tänavune kultuurisuvigi.

Pea iga teine vastutulija on elevil selle üle, et tema järgmisse klassi astuvale lapsele on suvega pikad püksid väikseks jäänud, ent kurdab seejärel nukralt, et Eesti suvi on liiga lühike. Pole teist nagu olnudki, kui juba peab hakkama ootama järgmist.

Eestlased tavatsevad visata enda kohta nalja, et algul ei saa kuidagi vedama ega pärast pidama. Nõustuksin sellega täielikult, kui poleks suve hakul Lõuna-Prantsusmaa suvituslinnas Nice’is käinud. Selle lähistel asuvad veelõbustuspargid ei olnud juuni keskpaigas veel avatud, ehkki kogu keha kisendas värskendava vee järele, sest õues lõõmas (vastupidiselt meie 16 kraadile) 30kraadine leitsak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles