Kahe silla jooksul võidutsesid Ibrahim Mukunga Wachira ja Liina Tšernov

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tänasest 17ndat korda toimunud kahe silla jooksust kujunes Eesti ja väliskülaliste osavõtul põnev mõõduvõtt.

Soosikutena läksid rajale neli nädalat tagasi Londoni maailmameistrivõistlustel maratoni läbinud Tiidrek Nurme ja Roman Fosti, varemgi Pärnus võidutsenud Ibrahim Mukunga Wachira Keeniast ning tugev Läti võhmamees Valeris Zolnerovics.

Juba esimestest kilomeetritest tugevat tempot teinud Wachirale kümne kilomeetri pikkusele ringil vastast ei leidunud ja Eesti jooksõbrale tuttav aafriklane kordas 29.44,6ga mullust esikohta.

Põneva lõpuheitluse pidasid maha Nurme ja Zolnerovics, millest võitjana väljus eelmiselgi aastal teise koha saavutanud Nurme Tartu ülikooli akadeemilisest spordiklubist (30.00,05). Läti maratoni- ja poolmaratoni rekordiomanik pälvis 30.03ga pronksi ning poodiumilt jäi esimesena välja pärnakas Fosti (30.51,5).

„Olin suvel Keenias ja treenisin kõvasti. Juba algusest peale tundsin, et vorm lubab võidu peale mõelda ja läksin oma teed. Veidi häiris esimese poole tugev vastutuul“, märkis võitja, kes lubas järgmise stardi teha nädala pärast toimuval SEB Tallinna maratonil.

Naistest võidutses tulemusega 34.10,3 üldarvestuses 18. kohale tulnud Jooksupartneri esindaja Liina Tšernov. Teisena finišeerus ajaga 34.14,8 Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi liige Jekaterina Patjuk ja kolmandaks platseerus 36.42,6ga Eestit Rio olümpiamängudel esindanud Liina Luik.

„Võidu üle on alati hea meel. Katja (Patjuk) on väga hea jooksja. Pakkusime üksteisele tugevat konkurentsi“, tänas Tšernov tugevat rivaali, kes viimaste kilomeetriteni sundis kõvasti pingutama.

Kahe Silla jooksu kahepäevast programmi tuli nautima muljetavaldav arv spordisõpru. Raja läbis 1893 jooksjat ja ligi 700 käijat-kepikõndijat. Päev varem toimunud laste- ja noortejooksudest sai osa 1023 noort spordisõpra ning 5 ratastoolisõitjat.

Kahe silla jooksu esialgsed tulemused leiab aadressilt www.2silda.ee. Lõplikud  tulemused avaldatakse hiljemalt 8. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles