Kevin Saar kindlustas EMi liidrikohta

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Kevin Saar on Euroopa meistrivõistluste viiest etapist võitnud neli.
Pärnakas Kevin Saar on Euroopa meistrivõistluste viiest etapist võitnud neli. Foto: Rauno Kais

Pärnu motoklubi värvides kihutav 17aastane Kevin Saar võitis eile Prantsusmaal Castelnau-de-Lévises quadracer`ite Euroopa meistrivõistluste viienda etapi.

Kvalifikatsioonis teise aja saanud Saar haaras avasõidus liidrirolli, kuid ühes mahapidurdamise kurvis pääses temast ette prantslane Adrian Mangieu, kes tuiskas esimesena finišisse. Saarele kuulus teine koht ja kolmas oli poolakas Roman Gwiazda.

Teises sõidus suutis esimesena lõpetanud Saar edestada prantslast 0,7 sekundiga ja kolmanda koha punktid kogus itaallane Simone Mastronardi. Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Saar võrdsete punktidega Mangieu` ees ja kolmas oli Christopher Tveraen Norrast.

"Teises sõidus käis mul algusest lõpuni põnev võitlus prantslase ja itaallasega," rääkis Saar. "Õnneks suutsin kõik nende rünnakud tõrjuda ja finišeerida esimesena. Oli pöörane kihutamine, ammu-ammu pole sellist võidusõitu kogeda saanud. Andsin endast 110 protsenti!"

Kevin Saar juhib enne viimast etappi Euroopa meistrivõistlusi 199 punktiga, teine on soomlane Jani Tanhuanpää (156) ja kolmas belglane Oliver Vandendijck (155). EMi medalivõitjad selguvad kahe nädala pärast Hollandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles