Jüri Jaansoni kahe silla jooksul võidutsesid favoriidid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taas jõudis finišisse esimesena Ibrahim Mukunga Wachira.
Taas jõudis finišisse esimesena Ibrahim Mukunga Wachira. Foto: Urmas Luik

Möödunud nädalavahetusel kogunes üle 3600 spordisõbra 17. Jüri Jaansoni kahe silla jooksule. Osalejate rekordist jäi küll paarsada spordisõpra puudu, kuid kui arvestada, et rahvaspordiüritust saatis esimesel päeval sajune ilm, võib tulemusega rahule jääda.

Kümnekilomeetrine põhidistants kujunes Eesti ja väliskülaliste põnevaks mõõduvõtuks. Soosikutena läksid rajale Londoni maailmameistrivõistlustel maratoni läbinud Tiidrek Nurme ja Roman Fosti, varemgi Pärnus võidutsenud Ibrahim Mukunga Wachira Keeniast ja Läti kõva võhmamees Valērijs Žolnerovičs. Juba esimestest kilomeetritest tugevat tempot teinud Wachirale vastast ei leidunud ja Eesti jooksusõbrale tuttav aafriklane kaitses 29.44,6ga mullust esikohta.

Põneva lõpuheitluse pidasid Nurme ja Žolnerovičs, millest võitjana väljus eelmiselgi aastal teise koha saavutanud Nurme (30.00,05) Tartu ülikooli akadeemilisest spordiklubist (TÜASK). Läti maratoni ja poolmaratoni rekordiomanik pälvis 30.03ga pronksi, poodiumilt jäi esimesena välja pärnakas Fosti (30.51,5).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles