Käsitöönukud murravad nutiajastust läbi

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe lapse ema Tiina Võhma alustas neli aastat tagasi tekstiilnukkude meisterdamist, millest on nüüdseks saanud täiskohaga töö.
Kahe lapse ema Tiina Võhma alustas neli aastat tagasi tekstiilnukkude meisterdamist, millest on nüüdseks saanud täiskohaga töö. Foto: Mailiis Ollino

Hakkaja ema Tiina Võhma valmistab nutiajastu mõjutuste kiuste mänguasju-nukke, mis ei räägi, liiguta ega helise, kuid on see-eest niisama hinnalised või enamgi väärt. Võhma on ligemale neli aastat meisterdanud omanäolisi tekstiiljäneseid, teinud lelusid oma käte, õmblusmasina ja tugeva tahtejõuga. Ettevõtmisest, mis sai alguse huvist ja uudishimust, on välja kujunenud Mummulised Hetked ja selle aasta 20. juulist on firma kirjas osaühinguna.

Võhma tegi elus kannapöörde. Kui naine noorema lapsega koju jäi, soovis ta endale väljundi leida. Varem tegi Võhma kontoritööd, elu oli rutiinne: süda ihkas aga midagi muud. “Hing otsis midagi sellist, mis on enda oma ja jätaks märgi maha,” meenutas ta.

Kokkupuude käsitööga oli minimaalne. Võhma mäletab keskkooliaega, mil klassiseinte vahel seelikut ja põlle kokku vuristas. Sellega asi piirdus. Kuigi Võhmale tuleb meelde aeg, kui ema ja vanaema kodus õmblesid. “Seega kuskilt see käsitööjoon tuleb.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles