Raavo Raadik: Rumal peremees on lemmiklooma nuhtlus

Raavo Raadik
, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raavo Raadik.
Raavo Raadik. Foto: PP

Ühiskond on valusate ja jalasääri sahmanud kihvajälgede tulemusel kehtestanud koeraomanikele rea reegleid. Nii teab pärnakast koeraomanik üldjuhul, et sõltumata koera suurusest peab neljajalgne sõber uulitsal käima rihma otsas. Kandma rahvarohkes kohas suukorvigi. Üldiselt neid reegleid järgitakse.

Tõsi, on erandeid. Mitte koerte seas. Koerad on rõõmsad ja väidetavalt oma peremehe nägu. Erandi moodustavad peremehed, kes linnaruumis oma lemmiku süüdimatult lahti lasevad. Neid ei heiduta ülejäänud koeraomanike ega jalutajate pahameel. Kohtumisel hüütakse, et koer on ju nii väike ega hammusta kedagi. Nii lippabki väiksemat sorti rihmata peni haukudes suuremat masti rihma otsas oleva elukani ja ...

Tõesti, kas rihmastatud koera jalutaja peab mõtlema sellele, et keegi eirab reegleid ja laseb oma sõbral vabalt joosta kellegi hammaste vahele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles