Uue kunsti muuseum astub teekonnale lõpmatusse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu uue kunsti muuseum avab suvise “Mehe ja naise” järel täna kell 16 oma esimese sügisnäituse, mis võib jääda selles majas viimaseks, sest kui linn või riik õlga alla ei pane, tuleb muuseumil maja 1. oktoobril eraomanikule vabastada.

Muuseumi asutaja Mark Soosaar märkis, et ta siiski loodab ja usub, et see näitus ei jää tema loodud muuseumi luigelauluks, sestap on näituse lõpukuupäevaks märgitud 15. oktoober. Olukorrast tingituna on sügisnäitus saanud oma pealkirjagi “Teekond lõpmatusse”, koosnedes viiest omavahel seotud väljapanekust.

Viljandis sündinud ja enda sõnade järgi suurema osa elust Pärnut oma kodusadamaks pidanud Soosaare väljapanek kannab nime “Teekond tundmatusse” ja on kokku pandud valdavalt uue kunsti muuseumi kollektsioonis leiduvatest teostest, kuid sisaldab Soosaare enda loomingutki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles