Ringrajal tuleb põnev nädalavahetus

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staažikate motomeeste võidukihutamine retrotsiklitel pakub publikule harva nähtavat vaatemängu.
Staažikate motomeeste võidukihutamine retrotsiklitel pakub publikule harva nähtavat vaatemängu. Foto: Rauno Kais

Kodukandi tehnikaspordifännid saavad homme ja ülehomme auto24ringi nime kandval Audru ringrajal nautida Eesti ja lähinaabrite võidukihutamisi kümnes masinaklassis.

Homse päeva esimeses sõidus tuiskavad rajale retrotsikleid taltsutavad motomehed, seejärel stardivad Vihuri rahvaliigas võistlejad ja päeva lõpetab esimest korda Eestis toimuv 200 miili kestussõit.

“Motoringraja endurance ehk meeskondlik kestussõit on maailmas väga populaarne nii sportlaste kui pealtvaatajate seas, sellel võistlusel ei ole kiirus kõige olulisem, edu tagavad pigem õige taktika ja strateegia,” rääkis Eesti mootorrattaspordi ringrajakomisjoni esimees Rannus Ervin. “Pealtvaatajatele teeb peale suure sõitjate arvu võidusõidu jälgimise huvitavaks boksides tehtav töö, eelkõige tankimise ja sõitjate vahetuse protseduurid. Kukkumised, väsimus, rehvivalik – kõik see mõjutab lõpptulemust ja võitjat on väga keeruline ennustada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles