Keelumärkide eirajad seavad lasteaeda minevad lapsed ja nende vanemad ohtu

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keelumärkide eirajad seavad lasteaeda minevad lapsed ja nende vanemad ohtu.
Keelumärkide eirajad seavad lasteaeda minevad lapsed ja nende vanemad ohtu. Foto: Erakogu

Pärnu Kadri lasteaia direktor Reeli Tänavsuu muretseb, et paljud autojuhid eiravad lasteaia lähedusse pandud märki, mis keelab lasteaeda sissesõidu, seades sellega seal liikuvad lapsed ja nende vanemad ohtu.

Tänavsuu märgib, et kuigi lasteaia lähedal on juba vähemalt teist aastat üleval märk, mis keelab hommikuti Aasa tänava poolt sisse sõita, eiratakse liiklusmärki siiski. Direktori selgituse kohaselt ei eira seda ainult võõrad: kuigi märgid pandi üles lastevanemate soovil, on juhtunud, et seda eiravadki just nemad ise. "Ikka tahetakse lähemale, eriti siis, kui on kiire või ilm on halb," räägib Tänavsuu.

"Eriti ohtlik on Kadri-Aasa ristmik, kus peale sissesõitu keelava märgi kehtib parema käe reegel, mis eeldab kiiruse vähendamist," nendib direktor, kes on juhtunud nägema olukordi, kus hoogu maha ei võeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles