Jalutu ori avastati Pärnu kaubanduskeskuse eest

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nina Ibrian ja Octavian Birsan.
Nina Ibrian ja Octavian Birsan. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu politseinikel õnnestus päästa jalutu mees, kelle olid vangistanud kaks Moldova kodanikku. Juhtumist hargneb koletu skeem: idapiiri tagant röövitakse abituid puudega inimesi, et tuua nad Euroopa Liitu vangistajate tarbeks raha anuma.

“Inimene oli orjastatud!” kommenteeris inimkaubanduse ohvreid nõustava mittetulundusühingu Eluliin juht ja psühhiaater Eda Mölder, kes isiklikult selle loo kannatanuga kõnelnud on.

Kesk-Venemaal kohtus 40. eluaastates ja invaliidistunud Andrei 37aastase Nina Ibriani ja 33aastase Octavian Birsaniga, kes kutsusid ta ilusate lubadustega enda autosse. Ohvrile pakuti tööd reklaamide jagajana ja Andrei poole pöördunud moldovlased lubasid talle isegi uued jalaproteesid osta. “Ohver rääkis, et talle esitati veenmiseks isegi paberi peal abivahendite firmalt küsitud pakkumised,” märkis Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles