Pärnumaalased saavad ID-kaarti taas oma kodukohas taotleda

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Aivar Aotäht

Septembris ja oktoobris saavad Saarde, Halinga ja Vändra valla elanikud ID-kaarti taotleda oma kodukohas.

Juba viiendat aastat järjest lähevad Pärnu teeninduse ametnikud koostöös Lääne prefektuuri ja kohalike omavalitsustega ID-kaardi taotlusi vastu võtma vallakeskustesse.

"Omavalitsused informeerivad sellisest võimalusest oma elanikke ja enne tuleb end vallavalitsuses registreerida. Kohapeal teeme foto ja hiljem viime inimestele dokumendi kohale," rääkis Pärnu teeninduse peaspetsialist Annika Pärna.

Pärna sõnade kohaselt on ettevõtmise peamine eesmärk olla kogukonnakeskne, minna inimesele lähemale ja suhelda temaga kohapeal. Samuti avaldas ta heameelt, et paljud kasutavad seda võimalust. "Saarde vallas on praegu registreerunud juba üle 60 inimese," rääkis Pärna. "Peale selle oleme kaasanud päästeametnikud, kes räägivad tuleohutusest kodus. Samuti on kohal piirkonnapolitseinik, kellega on võimalik kõnelda kohalikust turvalisusest."

14. septembril saab ID-kaarti taotleda Kilingi-Nõmme klubis, 4. oktoobril Pärnu-Jaagupi rahvamajas ja 26. oktoobril Vändra raamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles