Lauri Luur: Sauga külade küsimuses riidu polnud

Lauri Luur
, valimisliidu Uus Koduvald Tori vallavanema kandidaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Luur
Lauri Luur Foto: PP

Läinud kuu lõpus kirjutas Pärnu Postimees, et Tori valla valimisliidu loomisel kiskus riiuks (“Tori valla valimisliidu loomisel kiskus riiuks” 18.08.2017). Kui täpne olla, ei olnud mingit tüli, vaid eriarvamused Sauga valla külade eraldumise küsimuses.

Õigupoolest deklareerisime kohe alguses, et kõnealune punkt pole meie programmi peamine osa, sest moodustatav omavalitsus tuleb kiirelt ja hästi tööle saada ning seetõttu vajavad tähelepanu eelkõige haridus, noorsootöö, teehoole, sotsiaaltöö. Kuid koosolekutel sai üsna kiirelt selgeks, et kui me oma nimekirjasiseselt ei lepi Sauga külade teemal enne valimisi kokku, laguneb tekkiv liit kohe pärast valimisi, sest sel juhul oli lahknemine inimeste ja arvamuste vahel tuntav.

Milles siis kokku lepiti? Kuna haldusreformi käigus on Sauga külade elanike pinged üsna üles krutitud, on ilmselge, et kui asuda taas rahvast lollitama, lisab see õli tulle. Meie peamine eesmärk on kujundada sisevastuoludeta tugev omavalitsus, mis omakorda tähendab seda, et võim peab olema elanike käes. Rahva arvamus on volikogule alati oluline ja siin kaksikmoraal ei kehti. Seetõttu leppiski valimisliit Uus Koduvald kokku täpse tegevuskava (mitte otsust ennast) Sauga valla külade tuleviku suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles