Jüri Kukk: Sama vaenlane ühendab (9)

Jüri Kukk
, sünnilt sintlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk.
Jüri Kukk. Foto: PP

Pärnu Postimehe tellijad said 17. augusti Maa Elust lugeda Kalev Vilgatsi kirjutist “Sindi paisu kroonika: kas epopöa lõpeb 2018. aasta sügiseks?”. Lugu lõpeb 6. mail 2017 toimunud ümarlaua kirjeldusega, see oli Tori vallamaja aasal vaatega jõele ja Tori põrgule. Minule tõi see kohe meelde tarkusetera “Tee põrgusse on sillutatud heade kavatsustega”.

Ei ole kahtlust, et eesmärk – kõrvaldada kalade kudealadele jõudmise takistused – on hea ja üllas. Ent tõik, kuidas sai rahvaalgatusrühm Sindi Pais endale kohe pikemalt mõtlemata sihiks seada Sindi paisu lammutamise, tekitab minus kui sünnijärgses sintlases küsimusi.

Kas tõesti on paisu lammutamine ainus võimalus tagada kaladele läbipääs? Kas see ikka on suurema osa sintlaste soov? Jätaks ju paisu lammutamine 5,5hektarise veepeegliga paisjärvest, mis on Sindi identiteedi osa, alles ainult jõekese, millest sportlikum mees saab kuivemal ajal hea tahtmise korral üle hüpata.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles