Uue kunsti muuseumile on jäänud paar päästvat kõrt

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumis on avatud näitus “Teekond lõpmatusse”, mis muuhulgas sümboliseerib muuseumi enda võimalikku teekonda.
Uue kunsti muuseumis on avatud näitus “Teekond lõpmatusse”, mis muuhulgas sümboliseerib muuseumi enda võimalikku teekonda. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu uue kunsti muuseumi hing ja eestvedaja Mark Soosaar ähvardab asjad pakkida ja otsida muuseumile kodu mõnes muus Eesti linnas või koguni välisriigis.

“Kui Pärnu linn ja riik ei pane õlga alla ideele avada Esplanaadi 10 hoones uue kunsti muuseumi kõrval loomeliitude puhkekodu, ei jää meil muud üle, kui alustada kollektsiooni kokkupakkimist, et mõnest muust linnast või riigist omale uus kodu otsida,” ähvardas Soosaar. “Ei tahaks uskuda, et Eesti ja Pärnu seda rahulikult pealt vaatavad.”

Uue kunsti muuseum tegutseb Esplanaadi 10 kunagise komparteihoone ühes tiibadest 1990. aastate algusest, mil parteilastest tühjaks jäänud maja linnale tasuta üle anti. Toonane Chaplini kunstikeskus hakkas linnamajas tegutsema üüri maksmata ja teenis ülalpidamiskulud hoone kõrgema osa ruumide üürimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles